strakkere vagina tips

Strakkere vagina in 4 stappen

Veel vrouwen dromen van een strakkere vagina en het is begrijpelijk dat ze terug willen naar hoe het vroeger was. Helaas is het verouderingsproces van de vagina moeilijk om volledig te voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je vagina te versterken en te verstevigen, variërend van oefeningen tot medische ingrepen en zalfjes. In dit artikel hebben we vier van deze stappen voor je op een rijtje gezet.

Wist je dat zwakke bekkenbodemspieren niet alleen fysieke en emotionele uitdagingen met zich meebrengen, maar ook invloed hebben op je seksleven? Het is een belangrijk onderwerp waar helaas nog te weinig over gesproken wordt.

Verminderd gevoel tijdens vrijen

Als je bekkenbodemspieren niet sterk genoeg zijn, kan het gevoel tijdens seksuele activiteiten verminderd zijn. Dat is natuurlijk niet fijn voor jou of je partner, en het kan zelfs moeilijker zijn om een orgasme te bereiken. Alsof dat nog niet erg genoeg is, kan de angst om incontinent te zijn tijdens de seks zorgen voor extra stress. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op, toch?

Hieronder vind je de beste manieren om je te helpen. Denk aan bekkenbodemoefeningen, die kunnen je spieren versterken en de seksuele ervaring verbeteren. Wanneer je hier nogal tegenop kijkt, dan is er ook nog een andere manier. Namelijk die van V-Tight, een gemakkelijke oplossing waarmee je je bekkenbodenspieren automatisch traint. Klinkt interessant toch? Lees hieronder gauw verder om erachter te komen hoe dit nou precies werkt.

Oplossing 1: Doe bekkenbodem oefeningen

De spieren in je bovenlichaam zijn niet de enige spieren die je kunt trainen met sporten, je kunt namelijk ook de bekkenbodem trainen. Dit doe je door speciale bekkenbodem en vagina oefeningen uit te voeren. Het werkt zo, deze spieren staan allemaal in verbinding met de vagina. Als je deze niet gebruikt dan gaan ze slap hangen, dit wil je natuurlijk niet hebben. Door de bekkenbodem te trainen kun je dan ook de spier aan sterker, het gevolg is dan ook dat je vagina weer strak zal gaan staan. De oefeningen hiervoor zijn overal op het internet te vinden, kijk dus maar eens rond. Voor je het weer hebt je zo weer een strakkere vagina.

Dit zijn de meest effectieve oplossingen

  1. Kegel-oefeningen: Kegel-oefeningen zijn een van de meest bekende bekkenbodemspieroefeningen. Bij deze oefeningen span je de spieren rondom de anus en vagina aan alsof je probeert om het plassen te stoppen. Houd de spieren 5 seconden lang aangespannen en ontspan ze vervolgens 5 seconden. Herhaal deze oefening 10 keer achter elkaar en doe deze reeks 3 keer per dag.
  2. Brug-oefeningen: Brug-oefeningen helpen om de bil- en beenspieren te versterken, evenals de bekkenbodemspieren. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Duw je heupen omhoog en span je bil- en bekkenbodemspieren aan terwijl je omhoog komt. Houd deze positie 5 seconden vast en laat je heupen daarna weer zakken. Herhaal deze oefening 10 keer achter elkaar en doe deze reeks 3 keer per dag.
  3. Squats: Squats zijn een goede manier om de spieren in het hele bekkengebied te versterken, inclusief de bekkenbodemspieren. Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Buig je knieën en zak naar beneden alsof je op een stoel gaat zitten. Houd deze positie een paar seconden vast en duw jezelf dan weer omhoog naar staande positie. Herhaal deze oefening 10 keer achter elkaar en doe deze reeks 3 keer per dag.

En dit is waarom

Kegel-oefeningen zijn een bekende en veelgebruikte oefening die gericht zijn op het versterken van de bekkenbodemspieren. Het is bewezen dat regelmatige Kegel-oefeningen kunnen helpen bij het verminderen van urine-incontinentie, het verbeteren van seksuele functie en het versterken van de bekkenbodemspieren na de bevalling.


Brug-oefeningen en squats zijn gericht op het versterken van de spieren in het bekkengebied, waaronder de bil- en beenspieren. Sterke bil- en beenspieren kunnen helpen om de druk op de bekkenbodemspieren te verminderen en de stabiliteit van het bekken te verbeteren, wat kan leiden tot een sterkere bekkenbodem.


Oplossing 2: Gebruik Vagina verstrakking crème

Je kunt ook een vagina verstrakking crème gebruiken, zoals V-Tight. Deze gel zorgt er voor dat het weefsel rondom de vagina aan het werk gezet wordt.

Hoe werkt dit precies?

V-Tight gel, een innovatieve benadering voor het trainen van je bekkenbodemspieren, biedt een gemakkelijke en effectieve oplossing voor mensen die opzien tegen traditionele bekkenbodemoefeningen. Deze gel werkt op een unieke manier: het zorgt voor een subtiele prikkeling van de bekkenbodemspieren, waardoor je automatisch de spieren aanspant zonder dat je er bewust over na hoeft te denken. Het mooie van deze methode is dat het perfect te combineren is met je dagelijkse bezigheden, waardoor je tijd en moeite bespaart.

bekkenbodemtrainerBekkenbodemoefeningen met V-Tight gel, dé bekkenbodemtrainer

Tip: gemakkelijk te combineren met knijpoefeningen

Als je wilt, kun je V-Tight gel ook combineren met de bekende knijpoefeningen voor een nog effectievere training van je bekkenbodemspieren. Terwijl de gel je spieren op de automatische piloot traint, kun je met de knijpoefeningen gericht werken aan het versterken en verstevigen van de spieren. Deze aanvulling is eenvoudig toe te passen tijdens je normale bezigheden, zoals tijdens het werk, het kijken naar een film of het doen van huishoudelijke klusjes.

Kortom, V-Tight gel is een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige, automatische en effectieve manier om hun bekkenbodemspieren te trainen zonder dat dit ten koste gaat van hun dagelijkse routine. Het biedt een toegankelijke oplossing voor het versterken van de bekkenbodem, waardoor je zowel je fysieke als seksuele welzijn kunt verbeteren.

Oplossing 3: Onderga een medische ingreep

Een medische ingreep is een andere manier om de vagina strakker te maken. Dit is echter wel een vrij ingrijpende gebeurtenis, een medische operatie is natuurlijk altijd even spannend. Gelukkig is het niet een heel pijnlijke operatie, dit blijkt uit de ervaringen van andere vrouwen. Mocht je dus een schaamlipcorrectie of een vagina verkleining willen dan kun je altijd eens contact opnemen met een specialist. Deze kan precies zien wat er gedaan moet worden en of een operatie wel echt nodig is.


vaginaspieren trainen, vagina balletjes

Oplossing 4: Koop vagina balletjes

De laatste optie om de vagina strakker te maken is door speciale vagina balletjes te kopen. Deze balletjes zitten aan elkaar, je moet deze aanbrengen binnen in de vagina. Het doel hiervan is dat de spier in de bekkenbodem zich aan gaat spannen. Ook zo wordt de huid rondom de vagina versterkt. Probeer dus een van de bovenstaande opties als je last hebt van een losse vagina, voor je het weet heb je zo weer je strakke vagina terug.

Jasmien
Door

Jasmien

op 22 Jan 2019

Hoe werkt v tight precies en kun je het ook gebruiken tijdens de zwangerschap

Mommy1988
Door

Mommy1988

op 08 Nov 2022

Gebruik het nu 2 weken in combinatie met de oefeningen die je er gratis bijkrijgt. Kan met eerlijkheid zeggen dat ik nu al verschil merk. Ga wel net zolang door totdat de gel helemaal op is.

Reactie plaatsen