Hoe krijg ik een strakkere vagina na bevalling?

Hoe krijg ik een strakkere vagina na bevalling?

Iedere vrouw zal na de bevalling wel merken dat de vagina uitgerekt is. Dit is niet zo heel raar natuurlijk, je perst er tenslotte wel een kindje uit. Veel vrouwen vinden dit niet zo heel erg mooi en een groot gedeelte geeft aan dat ze daar best wel onzeker over zijn. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om de vagina strakker te maken. Zo heb je dus door deze methodes te volgen een strakke vagina na de bevalling. We hebben voor jou enkele mogelijkheden op een rijtje gezet.

Ga oefeningen doen

Als eerste kun je verschillende oefeningen doen. Deze oefeningen zijn gericht op het gebied rondom de vagina en rond de bekkenbodem. De spieren die in dit gebied zitten zorgen ervoor dat de vagina strak blijft, als deze spieren er niet zouden zitten dan zou alles een beetje gaan hangen. Na de bevalling zijn deze spieren uitgerekt en los, door de oefeningen te doen span je deze spieren aan. Door het aanspannen wordt de spier sterker, het gevolg is dat je vagina weer strak komt te staan. Ook zijn er speciale soort balletjes op de markt. Deze balletjes breng je in, door je bekken aan te spannen blijven de balletjes binnen. Zie dit dus ook als een soort hulpmiddeltje, in combinatie met oefeningen is dit de ideale combinatie.

Schaamlipcorrectie / labiaplastiek

Dit is niet de enige manier om een vagina strakker te maken. Je kunt ook een schaamlipcorrectie of een vaginaverkleining ondergaan. Dit zijn echter wel twee medische ingrepen. Deze operaties hebben zo hun voor en nadelen. Het voordeel is dat het heel erg snel gebeurt is, je hebt dan ook vrijwel onmiddellijk resultaat. Het nadeel is wel weer dat het allebei vrij duur is en dat het aardig wat tijd in beslag kan nemen. Ook kan het vervelende gevolgen hebben voor de paar dagen na de ingreep. Dit gaat dan vooral om moeite met zitten.

Vagina verjongingsgel

Een andere optie is om Vtight aan te schaffen. Dit is een soort gel die je op je vagina kunt smeren. De gel zorgt ervoor dat het weefsel sterker zal worden. Sterker weefsel zorgt weer voor strakkere spieren, het gevolg is dan ook dat je vagina zal verstrakken. Zo houd je dus aan het einde een strakke vagina na bevalling over.

Vtight voor een strakkere vagina

Er zijn dus veel opties waaruit je kunt kiezen, iedere optie heeft zo zijn voor en nadelen. Een medische ingreep is duur en tijdrovend, het heeft echter wel gelijk resultaat. Oefeningen en het gebruik van Vtight zijn dan ook handiger voor mensen die iets meer geduld hebben, zo heb je namelijk toch een strakkere vagina zonder de andere nadelen.
Reactie plaatsen