Femilift voor- en nadelen | Mijn ervaring en eerste reactie

Femilift voor- en nadelen | Mijn ervaring en eerste reactie

Een femilift is een ingrijpende behandeling voor het strakker maken van de vagina. Het heeft de vagina strakker maken als doel. Maar dat is zeker niet het enige doel van de Femilift. Want het wordt ook ingezet tegen incontinentie bij vrouwen. Heb je daar dus heel erg last van? Stap dan vooral eens naar de huisarts en informeer eens naar de Femilift. Deze behandeling bestaat al een behoorlijke tijd en wordt tegenwoordig in heel wat klinieken aangeboden. De behandeling blijkt heel effectief te zijn voor het verhelpen van urineverlies bij vrouwen. Ook kan het ingezet worden om het weefsel van de vagina te vernieuwen en soepeler te maken. Er wordt altijd gebruik gemaakt van infrarood licht. Er is vaak wel een verdoving mogelijk, maar deze wordt bijna nooit gegeven. Dat komt omdat het qua pijn niveau meevalt, maar ook omdat hier hoge kosten voor gerekend worden. Meer over de Femilift vind je hieronder.

De Femilift kan ingezet worden voor

  • Het verminderen van urineverlies
  • Het verjongen van de vagina
  • Het minder slap maken van weefsel

Hoe ziet de behandeling eruit?

Als eerst maak je uiteraard een afspraak en kom je op consult. Daar bespreek je wat je precies kunt verwachten en of de behandeling daadwerkelijk ook voor jou geschikt is. Na dit proces wordt er een afspraak ingepland waarop de behandeling uitgevoerd gaat worden. Eenmaal de behandelkamer binnengestapt? Dan wordt je verzocht om op de behandeltafel plaatst te nemen. Je benen worden vervolgens in beugels geplaatst. De arts zal bij de behandeling de laser naar binnen brengen en de behandeling vervolgens uitvoeren. Het is dus een behandeling die door een arts of gynaecoloog uitgevoerd moet worden.Hoe vaak behandeling herhalen?

Meestal ben je niet in één keer klaar en moet de behandeling twee tot drie keer herhaald worden. En daarna 1-2 keer per jaar. Er moet altijd minstens 8 weken tussen elke behandeling in zitten. Vraag altijd op het consult voor welk doel je de behandeling wilt laten uitvoeren. Wat je wilt bereiken en hoeveel behandelingen er nodig zijn om dat doel te bereiken. Ga niet zomaar op de behandeltafel liggen, het is altijd belangrijk om te weten waar je aan begint. Ook qua onderhoud daarna is het verstandig om te weten waar je precies aan begint.

Femilift kosten

Een femilift is vrij duur in vergelijking met de andere methodes voor het strakker maken van de vagina. Behandelingen zijn er vanaf 575 euro. Dus dat is best aan de prijzige kant. Vervolg behandelingen die altijd nodig zijn, zijn vanaf de 400 euro. Vraag altijd even bij de huisarts na of een dergelijk behandeling wellicht vergoedt kan worden. Vooral bij incontinentie is dat waarschijnlijk wel zeker mogelijk.

[caption id="" align="alignnone" width="410"]femilift kosten Vaginale verjongingsgel[/caption]

Het resultaat van de Femilift

Vrouwen die last hebben van incontinentie en urineverlies hebben veel baad bij deze behandeling. Waarom is dat nou precies? Dan komt omdat de infrarood stralen de aanmaak van collageen stimuleren. Er komt een soort stevigheid terug in de huid en spieren waardoor het urineverlies in eerste instantie minder wordt en uiteindelijk zelfs kan verdwijnen. Voor het verstrakken van de vagina heb ik nog niet veel kunnen vinden van wat het resultaat daar precies van is. Maar informeer vooral eens bij een kliniek bij jou in de buurt.
Reactie plaatsen