Lange schaamlippen verkleinen met labiacorrectie

Wanneer je pijn ervaart bij het zitten, vrijen of fietsen dan kan dit zeer vervelend zijn. Natuurlijk kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan namelijk zijn dat hier iets niet helemaal goed zit en de lippen zijn opgezet door een ontsteking. De buitenste schaamlippen zijn normaal gezien groter dan de binnenste. Echter kan dit bij jou omgekeerd zijn waardoor je binnenste schaamlippen dus groter zijn dan de buitenste en dit zo de opgeleverde hinder veroorzaakt. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die je kan uitproberen om van je lange schaamlippen af te komen.


lange schaamlippen verkleinenlange schaamlippen verkleinen

Smeer een intieme crème zoals Vtight 

Lange schaamlippen kunnen beholpen worden dankzij een crème voor de intieme zone. Vtight is daar een uitstekend voorbeeld van. Wanneer je deze crème aanbrengt op de intieme zone, zal je merken dat de huid van de vagina meteen begint te tintelen. Dit is perfect normaal en wil zeggen dat Vtight meteen begint te werken. Vtight zal het weefsel in de huid sterker maken en er voor zorgen dat het bloed weer beter kan doorstromen in onze intieme zone. Op deze manier zal de huid vanzelf strakker worden en zullen jouw lange schaamlippen vanzelf terug kleiner en steviger worden.

Labiacorrectie 

Een labiacorrectie is een tweede oplossing om van jouw vervelende pijn af te geraken. Maar wat is dit nu juist? Wel een labiacorrectie is een correctie aan de schaamlippen die wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg in het ziekenhuis. Hij zal een deel van het weefsel van de te lange schaamlippen weghalen waardoor deze kleiner worden. Maar hoe gaat dit nu eigenlijk in zijn werk:


  • Stap 1: je gaat op consultatie bij de plastisch chirurg om te bepalen of een labiacorrectie effectief nodig is en wordt het gewenste en verwachte resultaat besproken.
  • Stap 2: wanneer de chirurg vindt dat er geen nood is aan een labiacorrectie, dan zal hij deze ook niet uitvoeren.
  • Stap 3: indien een labiacorrectie wel noodzakelijk is, zal de chirurg het overtollige weefsel in de te lange schaamlippen wegnemen. Hierdoor blijven dan kleine wondjes over die worden gehecht met oplosbare draadjes.
  • Stap 4: na de behandeling heb je nood aan een paar uur bedrust, omdat er een kans is dat de wondjes zullen gaan bloeden. De pijn na de operatie valt zeer goed mee. Na een dag mag je het ziekenhuis verlaten en wordt er aangeraden om het rustig aan te doen. De volgende dag mag je wel al gewoon douchen of in bad gaan.
  • Stap 5: de hechtingen gaan vanzelf oplossen en dit na 8-10 dagen. Na een tijdje voel of zie je niets meer van de operatie. 
Reactie plaatsen