Bekkenbodemspieren trainen | Oefeningen en Tips
18 juni 2018 

Bekkenbodemspieren trainen | Oefeningen en Tips

Het trainen van je bekkenbodemspieren kan een strakke vagina bevorderen. Je bekkenbodemspieren vormen immers de basis voor een sterke vagina. Dit komt door het gegeven dat het de spieren zijn die helpen bij het aanspannen van je vagina en plassen. Zijn je bekkenbodemspieren zwak? Dan heb je ook kans op een minder strakke vagina. Daarom is het belangrijk om deze spieren te trainen. Maar hoe train je jouw bekkenbodemspieren? Hieronder vertellen wij jou precies hoe dat moet.

Bekkenbodem leren voelen

Voordat je jouw bekkenbodemspieren gaat trainen is het belangrijk dat je weet waar je bekkenbodem zit. Daarom hier een paar oefeningen waarmee je jouw bekkenbodem leert voelen.

Oefening 1

Ga op je rug liggen op een niet te zachte ondergrond, trek je knieën op en leg je handen losjes op je buik. Adem rustig in en uit en let goed op je buikademing, het is belangrijk dat je dit even door krijgt. Adem in tot je buik opbolt. Houdt je adem even vast. Sluit je anus en vagina stevig. Blijf deze dichtknijpen en adem langzaam uit. Niet persen! Daarna laat je de spanning van je spieren in je vagina en anus weer los. Herhaal deze oefening 10 keer.

Oefening 2

Doe oefening 1 terwijl u je op een stoel zit. Je houdt je beiden handen op je schoot en je voeten op de grond.

Oefening 3

Zonder je vagina dicht te knijpen trek je jouw anus in. Daarna knijp je jouw vagina dicht en ontspan je jouw anus. Ervaar het verschil als je: op een zachte stoel zit, een bank, een krukje, en ligt.

Bekkenbodemspieren trainen

Nu weet je waar je bekkenbodem zit. Met de volgende oefeningen kan je jouw bekkenbodemspieren trainen.

Oefening 1

Ga op je rug liggen, trek je knieën op en leg je handen langs je lichaam. Adem langzaam in net als bij oefening een van de bekkenbodem training tot je buik opbolt. Trek dan je stuitje een beetje op en houdt dit vast alsof je jouw rits niet goed dicht krijgt. Trek je bekkenbodem op terwijl je hem vasthoudt adem je drie keer door. Daarna laat je hem los. Herhaal deze oefening 10 maal.

Oefening 2

Neem dezelfde houding aan als in oefening 1. Trek je bekkenbodem op en houdt deze vast. Maar laat hem tijdens het uitademen heel langzaam weer op. Bij het inademen trekt je jouw bekkenbodem weer op. Herhaal deze oefening 10 maal.

Dit zijn een aantal oefeningen die zeer effectief zijn om je bekkenbodemspieren te trainen. Voor de bevordering van een strakke vagina kan je ook een  creme voor een strakkere vagina gebruiken. In combinatie met deze oefeningen krijg je dan een optimaal effect. De creme heet V-Tight en is erg makkelijk in gebruik, deze kan je makkelijk online kopen. Dus wil je een strakkere vagina! Combineer dan beiden tips en je vagina is op en top strak.

Reactie plaatsen