Ze behoud je een strakke vagina | Vaginaspieren trainen
22 februari 2021 

Ze behoud je een strakke vagina | Vaginaspieren trainen

Het behouden van een strakke vagina heeft vaak alles te maken met je lijf gezond houden. Een gezond lijf dat genoeg beweging krijgt is vaak een must voor veel dingen. En ook zeker voor de vaginaspieren. Maar wanneer je de verkeerde spieren traint of overbelast dan kan dit anders uitpakken. Hieronder alles wat je zou moeten weten over het behouden van een strakke vagina.

Ongemakken en pijn

Merk je bij het vrijen dat het niet meer goed aanvoelt, heb je pijn of geniet je er minder van? Dan kan dit te maken hebben met verkeerd gebruik van de bekkenbodemspieren of het hebben van ongetrainde/slappe spieren. Ook kun je last hebben van een verzakking. Dat laatste komt meestal voor bij vrouwen die meerdere kinderen gekregen hebben. Een verzakking kan ook voorkomen bij extreem gewichtsverlies. Verzakkingen komen over het algemeen pas op latere leeftijd voor. Het is absoluut te voorkomen door de spieren regelmatig te trainen.

Verstrakken en versterken

Omdat het strakker maken van de vagina vooral te maken heeft met het sterker maken van spieren, vind je hieronder hele goede oefeningen. De oefeningen geven snel resultaat en nemen niet veel tijd in beslag. Combineer de trainingen met V-Tight gel voor een sneller en gerichter resultaat.

Vaginaspieren trainen

Oefening één

Deze oefening kan zowel zittend als staand gedaan worden. Het is een simpele oefening en iedereen kan deze. Daar komt ie: span je vaginaspieren aan en tel tot 5, laat dan los en herhaal deze oefening 20 keer. Tips om de vaginaspieren aan te spannen: het zijn dezelfde spieren als de spieren die je gebruikt wanneer je tijdens het plassen ineens je plas moet ophouden. Het kan ook helpen om je bilspieren aan te spannen, om zo de vagina spieren van de bilspieren te onderscheiden.

Oefening twee

Ga op uw rug liggen met de knieën opgetrokken en uw handen ontspannen langs uw lichaam.

  • Adem langzaam in tot uw buik opbolt
  • Trek tijdens de uitademing uw bekkenbodem op vanaf het stuitje
  • Trek uw stuitje niet zo ver op dat hij van de grond komt. Houd uw bekkenbodem aangespannen gedurende drie ademhalingen, laat de spanning langzaam los. Herhaal deze oefening 10 keer. De oefening kan ook zittend gedaan worden.

Tips

Voordat je met bovenstaande oefeningen begint, is het belangrijk dat je precies weet wanneer je de vaginaspieren aanspant. Je kunt dit achterhalen door de plas oefening te doen.

Combineer V-Tight vaginale verstrakking gerust met deze oefeningen. Het is belangrijk dat je de gel twee keer per dag aanbrengt. Het liefst in de ochtend en avond. de gel zorgt voor een goede doorbloeding, en helpt de vaginaspieren te versterken. Nadat je de gel aangebracht hebt, voel je een lichte tinteling. Je kunt na het aanbrengen van de gel bovenstaande oefeningen doen.

strakkere vagina


Anoniem
Door

Anoniem

op 15 Aug 2021

Dag,Kan je de v tight ook gebruiken als je baarmoeder verwijderd is?

Reactie plaatsen