Hoe kan je bekkenbodem versterken door middel van mindfulness?
19 juni 2023 

Hoe kan je bekkenbodem versterken door middel van mindfulness?

Hoe kan je de bekkenbodem versterken door middel van mindfulness?

De bekkenbodem is een belangrijk deel van het lichaam dat verantwoordelijk is voor het ondersteunen van de bekkenorganen en het voorkomen van urineverlies en verzakking van de baarmoeder. Door middel van mindfulness kunnen vrouwen hun bekkenbodem versterken en bijdragen aan een gezonde en strakke vagina. Hier zijn enkele manieren waarop mindfulness kan helpen bij het versterken van de bekkenbodem:

Verbetert het lichaamsbewustzijn

Mindfulness richt zich op het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het luisteren naar de signalen die het lichaam afgeeft. Door het vergroten van het lichaamsbewustzijn, kunnen vrouwen zich bewust worden van hun bekkenbodem en leren hoe ze deze spieren effectief kunnen aanspannen en ontspannen.

Verlaagt de stressniveaus

Mindfulness kan helpen bij het verminderen van stressniveaus, die een negatieve impact kunnen hebben op de bekkenbodem. Stress kan leiden tot verhoogde cortisolniveaus in het lichaam, wat kan bijdragen aan vaginale droogheid en andere gezondheidsproblemen. Door stress te verminderen, kan mindfulness bijdragen aan verbeterde vaginale gezondheid en verstrakking.

Bevordert de bloedstroom

Door middel van mindfulness kunnen vrouwen zich bewust worden van hun ademhaling en leren hoe ze diep en volledig kunnen ademen. Dit kan bijdragen aan een betere bloedcirculatie in het lichaam, waardoor er meer bloed naar de bekkenorganen kan stromen en bijdraagt aan een betere vaginale hydratatie en verminderde vaginale droogheid.

Mindfulness-oefeningen voor de bekkenbodem

Hier zijn enkele mindfulness-oefeningen die kunnen helpen bij het versterken van de bekkenbodem:

1. Ademhalingsoefeningen

Begin door je te concentreren op je ademhaling en adem langzaam en diep in door je neus. Adem uit door je mond en laat je lichaam ontspannen. Focus op de spieren in je bekkenbodem en probeer deze te ontspannen terwijl je uitademt. Herhaal deze oefening enkele minuten.

2. Mindful lopen

Ga naar buiten en loop langzaam en bewust. Concentreer je op het gevoel van je voeten op de grond en op de spieren in je bekkenbodem. Span deze spieren aan terwijl je loopt en ontspan ze terwijl je stopt. Herhaal deze oefening enkele minuten.

3. Visualisatie-oefeningen

Visualiseer je bekkenbodem en stel je voor dat deze spieren stevig en strak zijn. Adem in en span je bekkenbodemspieren aan, terwijl je je voorstelt dat deze spieren zich samentrekken en sterker worden. Adem uit en laat de spieren ontspannen terwijl je je voorstelt dat ze langer en meer ontspannen worden. Herhaal deze oefening enkele minuten.

Conclusie

Mindfulness kan een effectieve manier zijn om de bekkenbodem te versterken en bij te dragen aan een gezonde en strakke vagina. Door middel van mindfulness kunnen vrouwen zich bewust worden van hun bekkenbodem en leren hoe ze deze spieren effectief kunnen aanspannen en ontspannen. Mindfulness kan ook helpen bij het verminderen van stressniveaus en het bevorderen van de bloedstroom, wat kan bijdragen aan verbeterde vaginale gezondheid en verstrakking. Door mindfulness-oefeningen op te nemen in je dagelijkse routine, kun je bijdragen aan een gezonde en sterke bekkenbodem. Raadpleeg altijd je arts voordat je begint met een nieuwe oefeningsroutine.

Reactie plaatsen