vaginale verstrakking en vtight crème
16 mei 2023 

vaginale verstrakking en vtight crème

Hoe vtight crème kan helpen bij het herstellen van vaginale verstrakking na de bevalling

Na de bevalling kan het zijn dat de vaginale spieren losser zijn geworden en minder strak aanvoelen. Dit kan leiden tot verminderde seksuele gevoeligheid en een verlies van vertrouwen en zelfbewustzijn bij vrouwen. Gelukkig is vaginale verstrakking mogelijk met behulp van oefeningen en natuurlijke producten zoals vtight crème.

Waarom verliezen vrouwen vaginale strakheid na de bevalling?

Tijdens de bevalling worden de vaginale spieren opgerekt en kan er weefselbeschadiging optreden. Dit kan leiden tot verminderde elasticiteit en strakheid van de vaginale spieren. Bovendien kunnen hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap en na de bevalling ook een rol spelen bij vaginale droogheid en verlies van strakheid.

Hoe kan vtight crème helpen bij het herstellen van vaginale verstrakking?

Vtight crème kan helpen bij het herstellen van vaginale verstrakking door natuurlijke ingrediënten zoals kamille, goudsbloem en munt. Deze ingrediënten hebben samentrekkende eigenschappen die helpen bij het versterken van de vaginale spieren en het herstellen van de elasticiteit. Shea boter en kokosolie in vtight crème kunnen ook helpen bij het verbeteren van de bloedstroom naar de vaginale regio en het verminderen van vaginale droogheid.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

Het herstellen van vaginale verstrakking na de bevalling kan enige tijd duren en hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van het probleem en de frequentie waarmee bekkenbodem oefeningen worden gedaan. Het gebruik van vtight crème kan de resultaten versnellen, maar het is belangrijk om geduldig te zijn en regelmatig te blijven oefenen.

Wat zijn bekkenbodem oefeningen en hoe kunnen ze helpen?

Bekkenbodem oefeningen zijn een effectieve manier om de vaginale spieren te versterken en te verstrakken. Dit soort oefeningen richt zich op het samentrekken en ontspannen van de bekkenbodem, wat kan helpen bij het versterken van de vaginale spieren en het verbeteren van de elasticiteit.

Een eenvoudige manier om bekkenbodem oefeningen te doen, is door de spieren rond de vagina aan te spannen alsof je probeert om urine of gas tegen te houden en deze vervolgens gedurende enkele seconden vast te houden voordat je ze ontspant. Herhaal deze oefeningen meerdere keren per dag en bouw geleidelijk aan de duur en intensiteit van de oefeningen op.


Andere tips voor het herstellen van vaginale verstrakking na de bevalling

Naast het gebruik van vtight crème en het doen van bekkenbodem oefeningen, zijn er ook andere dingen die vrouwen kunnen doen om de vaginale strakheid te herstellen na de bevalling. Hier zijn enkele tips:

Wacht met seks

Het is belangrijk om te wachten met seks tot de vaginale regio voldoende is genezen en hersteld. Dit kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de individuele omstandigheden.

Gebruik glijmiddel

Als de vaginale droogheid aanhoudt na de bevalling, kan het gebruik van glijmiddel helpen bij het verminderen van pijn en ongemak tijdens het vrijen. Kies voor een glijmiddel op waterbasis dat veilig is voor gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Eet gezond

Een gezond dieet kan helpen bij het verbeteren van de vaginale gezondheid en het herstelproces na de bevalling. Eet voldoende groenten, fruit en eiwitten en vermijd voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan ontstekingen en irritatie.

Praat met je arts

Als je nog steeds problemen ondervindt met vaginale verstrakking na het proberen van natuurlijke methoden zoals vtight crème en bekkenbodem oefeningen, praat dan met je arts. Zij kunnen andere behandelingsmogelijkheden aanbevelen, zoals fysiotherapie of vaginale stents.

Conclusie

Vaginale verstrakking na de bevalling kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende natuurlijke methoden die vrouwen kunnen gebruiken om de vaginale spieren te versterken en te verstrakken. Vtight crème is een veilig en effectief product dat kan helpen bij het herstellen van de elasticiteit en het verbeteren van de vaginale gezondheid. Door regelmatig bekkenbodem oefeningen te doen, gezond te eten en te praten met een arts indien nodig, kunnen vrouwen hun zelfvertrouwen en seksuele gezondheid na de bevalling terugwinnen.

Reactie plaatsen