Ervaringen schaamlipcorrectie: dit is waarom je het moet doen
07 oktober 2019 

Ervaringen schaamlipcorrectie: dit is waarom je het moet doen

Schaamlipcorrectie – wanneer je dit bij mensen ter sprake brengt weten ze vaak zelf niet eens dat zo’n correctie bestaat. Laat staan hoe ze in zijn werk gaan. Te grote schaamlippen waarbij vooral de binnenste schaamlippen een probleem vormen past niet meer in ons schoonheidsideaal. Echter wordt de oplossing te weinig besproken waardoor vrouwen hier vaak mee blijven zitten. Want wat is een schaamlipcorrectie? Wat zijn de ervaringen van vrouwen die het al hebben laten uitvoeren? En niet onbelangrijk, wordt een schaamlip correctie vergoedt door de verzekering?

ervaringen schaamlipcorrectie

Dit is een schaamlipcorrectie

Wanneer je echt geen oplossingen meer voor ogen ziet en er naar jouw gevoel niet anders opzit dan een schaamlip correctie te ondergaan, dan moet je je hier wel goed over informeren. Het is immers een ingrijpende ingreep en ze is natuurlijk niet zonder risico’s. bij een schaamlip correctie wordt het overtollige weefsel in de schaamlippen en het teveel aan schaamlippen, weg genomen door een plastisch chirurg. Je gaat tijdens deze ingreep onder narcose worden gebracht. Het kan ook zijn dat er voor plaatselijke verdoving wordt gekozen en dit door een ruggenprik. Je merkt er dus sowieso niets van. Tijdens de correctie neemt de chirurg het overtollig weefsel weg en gaat hij ook een aantal bloedvaten dichtschroeien. Daarna worden de wondjes die hierdoor ontstaan, gehecht en dit gebeurt met oplosbare hechtingen. Aangezien er kans is op ontstekingen of bloedingen, vlak na de operatie, wordt er aangeraden om een paar uur bedrust te houden. Meestal is dit een dag en mag je op het einde van de dag gewoon naar huis.

ervaringen schaamlipcorrectie

Ervaringen schaamlipcorrectie

Ervaringen van een schaamlipcorrectie zijn over het algemeen echt wel positief. Voor veel vrouwen pakt de ingreep goed uit en zijn ze verlost van pijn. Ze zijn heel blij met het resultaat en vragen zich vaak af waarom ze er soms zo lang mee hebben gewacht. De gevoelens van onzekerheid en schaamte zijn voorgoed weg. De ingreep wordt door de vrouwen ook niet als pijnlijk ervaren, enkel zitten, fietsen of met de auto rijden kan in het begin wat gevoelig zijn. Maar na een tijdje merk je daar niets meer van en zie je ook totaal niet dat er een ingreep is gebeurd. Hopelijk zetten deze positieve ervaringen schaamlipcorrectie meer vrouwen aan om dit ook te gaan doen.

Vergoeding schaamlipcorrectie

Wat veel vrouwen natuurlijk ook willen weten is de vergoeding van een schaamlipcorrectie. Dat is bij veel vrouwen een struikelblok want een dergelijke behandeling is zeker niet goedkoop. In de meeste gevallen wordt een schaamlipcorrectie niet vergoedt en dus niet terugbetaald door de zorgverzekering. De reden hiervoor is dat deze behandeling valt onder een cosmetische ingreep en cosmetische ingrepen worden niet vergoedt. Denk er daarom dus op voorhand heel goed over na en probeer goed te sparen voor deze ingreep. De kosten kunnen namelijk al gauw oplopen tot wel 1600 euro.

Reactie plaatsen