Een schaamlipcorrectie bij te grote schaamlippen
28 september 2019 

Een schaamlipcorrectie bij te grote schaamlippen

Een probleem waar vele vrouwen mee spelen, maar het niet durven zeggen of kenbaar durven maken, is het probleem van de te grote schaamlippen. Te grote schaamlippen wil zeggen dat je binnenste schaamlippen groter zijn dan je buitenste. Normaal gezien is dat vaak andersom. Dit kan enkele vervelende klachten met zich meebrengen zoals pijn bij het fietsen of lopen, een irriterend gevoel wanneer je lang moet zitten of zelfs bij het vrijen. Bovendien kan het ook mentaal ernstige gevolgen hebben. Zo ontstaat er onzekerheid en een schaamtegevoel en dit gaat gepaard met hoge stress. Om vrouwen van dit probleem af te helpen kun je een schaamlipcorrectie overwegen.

grote schaamlippen met schaamlipcorrectie

Wat is een schaamlipcorrectie?

Een correctie voor te grote schaamlippen, of een labiacorrectie houdt in dat een deel van de binnenste schaamlippen wordt verwijderd. Op deze manier zullen de klachten overgaan, omdat de buitenste schaamlippen dan weer groter zijn dan de binnenste. Alle bewegingen kunnen terug vrij gemaakt worden en de stress zal gaan wegebben. Houdt er wel rekening mee dat beide schaamlippen nooit helemaal gelijk kunnen zijn, dus na zo’n correctie zul je altijd wel een minimaal verschil blijven zien. Tijdens de correctie voel je natuurlijk niets, je wordt onder narcose gebracht of je krijgt vooraf een ruggenprik toegediend. Wanneer de correctie achter de rug is, wordt de wonde mooi gehecht, zodat de randen goed bij elkaar blijven. Je hoeft vaak niet in het ziekenhuis te verblijven, je kan diezelfde dag nog naar huis.

grote schaamlippen met schaamlipcorrectie

Kosten van de correctie

Je kan het natuurlijk zelf al wel bedenken, zo’n ingreep is niet zo goedkoop. Een schaamlipcorrectie kan gemakkelijk oplopen tot bijna 2000 euro. Wanneer dit echter medisch verantwoord is, dan kan de correctie terugbetaald worden door de zorgverzekering. Wanneer het puur esthetisch is, dan dien je het bedrag zelf te betalen en zal de verzekering deze kosten niet vergoeden. Belangrijk is dus wel om de behandeling weloverwogen te laten uitvoeren.

grote schaamlippen met schaamlipcorrectie

Zijn er andere oplossingen?

Naast een labiacorrectie zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden die minder ingrijpend zijn. Zo is er een crème voor de intieme zone, Vtight genoemd. Deze crème trekt tot diep in de huid en gaat ervoor zorgen dat het weefsel en de spieren in de vagina strakker worden. Dit zal er dus ook voor zorgen dat het weefsel in de schaamlippen weer steviger wordt en de schaamlippen dus minder zullen gaan hangen. Bij het aanbrengen van Vtight merk je meteen een tintelend gevoel, dit geeft aan dat de crème meteen in werking treedt.

Reactie plaatsen