Een schaamlip verkleining uitvoeren in Nederland
04 oktober 2019 

Een schaamlip verkleining uitvoeren in Nederland

Veel vrouwen in Nederland zijn ontevreden over de grootte van hun schaamlippen. Dit kan niet alleen esthetisch een probleem zijn, maar te grote schaamlippen kunnen ook zorgen voor ongemakken, pijn en zelfs schaamte. Dit kan zeer pijnlijk zijn tijdens het vrijen waardoor de vrijpartij soms zelfs niet door  kan gaan. Dit is natuurlijk niet fijn en zorgt daarom voor een enorm schaamtegevoel. Uiteraard is het niet mogelijk om perfecte schaamlippen te hebben die hetzelfde zijn van vorm en van grootte. Maar wanneer de binnenste schaamlippen buiten de buitenste schaamlippen hangen, dan kan dit toch problematisch zijn. Ontdek hier wat je eraan kan doen door middel van een schaamlip verkleining.

grote schaamlippen met schaamlip verkleining

Grote schaamlippen aanpakken

Schaamlip verkleining

Een schaamlip verkleining, het klinkt intens en erg pijnlijk, maar toch wordt het in Nederland steeds vaker uitgevoerd. Het is een operatie die plaatsvindt onder gehele narcose of onder plaatselijke verdoving door een ruggenprik. Tijdens de behandeling voel je er dus helemaal niets van. Er wordt ter voorbereiding van de operatie, op de te grote schaamlippen getekend welk deel verwijderd zal worden. Dit is meestal het meest uitstekende deel van de schaamlippen. Daarna wordt je verdoofd en zal de operatie beginnen. Wanneer het overtollige deel is weg genomen, zal de chirurg enkele bloedvaatjes dichtschroeien. Vervolgens zal hij de wondjes hechten met hechtingen die oplosbaar zijn.

Zijn er risico’s aan verbonden?

Aan een schaamlip verkleining zijn geen drastische risico’s verbonden, gelukkig maar. Wat er wel kan gebeuren is dat de wonde terug kan opengaan. Dit zal gebeuren wanneer er bijvoorbeeld te veel spanning zit op de hechtingen of bij een ontsteking. Hierdoor zal de genezing trager gaan verlopen dan de bedoeling was. Wanneer je iemand bent die rookt, dan zal je hier meer kans op hebben. Het kan tevens zijn dat jouw schaamlippen na de operatie niet meer symmetrisch zijn wanneer dit voor de operatie wel zo was. De chirurg kan nu eenmaal geen symmetrie garanderen.

grote schaamlippen met schaamlipcorrectie

Hoe verloopt het herstel?

Wanneer je uit de operatie ontwaakt, zal je enkele uren bedrust moeten houden, dit dus om het opengaan van de wondjes te vermijden. Na meestal een dag mag je het ziekenhuis gewoon verlaten. Je moet het nog wel even rustig aan doen, maar de volgende dag kan je wel al in de douche of in bad. Echt veel pijn zal je niet hebben, de pijn die je hebt, zal ook langzaamaan gaan verminderen. Na een 8 tot 10 dagen zullen ook de draadjes vanzelf oplossen. Van zo’n operatie zie je na een tijdje helemaal niets meer.

Reactie plaatsen