Bekkenbodemoefeningen beginners
29 juni 2023 

Bekkenbodemoefeningen beginners

Bekkenbodemoefeningen voor beginners: Voorkom urineverlies en verbeter je intieme gezondheid

Veel vrouwen en mannen hebben last van urineverlies en andere bekkenbodemproblemen. Dit kan leiden tot ongemak en schaamte, en het kan zelfs invloed hebben op je dagelijks leven. Gelukkig zijn er oefeningen die je kunt doen om je bekkenbodem te versterken en urineverlies te voorkomen. Hier zijn enkele eenvoudige bekkenbodemoefeningen voor beginners.

1. Zoek je bekkenbodemspieren

Voordat je begint met trainen, moet je weten welke spieren je moet trainen. De bekkenbodemspieren bevinden zich tussen je benen, van je schaambeen tot je stuitje. Probeer je spieren aan te spannen alsof je probeert te voorkomen dat je urine of gas laat ontsnappen. Je moet een lichte samentrekking voelen. Als je het moeilijk vindt om je bekkenbodemspieren te vinden, vraag dan advies aan een fysiotherapeut.

2. Knijp en houd vast

Deze oefening is een basisoefening voor beginners. Span je bekkenbodemspieren aan en houd deze 5 seconden vast. Ontspan vervolgens je spieren gedurende 5 seconden. Herhaal dit 10 keer. Probeer elke dag deze oefening te doen en bouw de tijd geleidelijk op.

3. Snel knijpen

Span je bekkenbodemspieren snel aan en ontspan ze meteen weer. Herhaal dit 10 keer achter elkaar. Doe dit 3 keer per dag.

4. Trapsgewijs trainen

Deze oefening is een stapje moeilijker dan de vorige. Span je bekkenbodemspieren aan en houd deze 2 seconden vast. Span ze vervolgens nog iets harder aan en houd deze 2 seconden vast. Span ze ten slotte zo hard mogelijk aan en houd deze 2 seconden vast. Ontspan je spieren en herhaal deze oefening 5 keer.

5. Squats

Door squats te doen, versterk je niet alleen je benen, maar ook je bekkenbodemspieren. Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Zak langzaam door je knieën alsof je gaat zitten. Houd je rug recht en je knieën boven je enkels. Kom langzaam terug omhoog en herhaal dit 10 keer.

6. Houding verbeteren

Je houding kan ook invloed hebben op je bekkenbodem. Zorg ervoor dat je rechtop staat of zit, met je schouders naar achteren en je borst vooruit. Vermijd het langdurig zitten op harde oppervlakken en probeer te voorkomen dat je langdurig moet persen.

Door regelmatig bekkenbodemoefeningen te doen, kun je de spieren versterken en urineverlies voorkomen. Daarnaast kan het ook bijdragen aan een betere seksuele gezondheid en meer controle over je orgasme. Het is belangrijk om te onthouden dat het tijd kost om je bekkenbodemspieren te versterken. Het is dus belangrijk om geduld te hebben en consistent te blijven oefenen. Als je twijfelt of je de oefeningen correct uitvoert, of als je last hebt van aanhoudende bekkenbodemproblemen, raadpleeg dan altijd een arts of fysiotherapeut. Door deze eenvoudige bekkenbodemoefeningen te integreren in je dagelijkse routine, kun je je intieme gezondheid verbeteren en je zelfverzekerder voelen dan ooit tevoren!

Reactie plaatsen