Bekkenbodemoefeningen gevorderden
10 september 2023 

Bekkenbodemoefeningen gevorderden

Bekkenbodemoefeningen voor gevorderden

Een gezonde bekkenbodem is belangrijk voor het voorkomen van urineverlies en het verbeteren van de seksuele gezondheid. Met deze acht bekkenbodemoefeningen voor gevorderden kun je je bekkenbodem verder versterken en gezond houden.

1. Bekkenlift

De bekkenlift is een effectieve oefening om de bekkenbodemspieren te versterken. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Span je bekkenbodemspieren aan en til je bekken omhoog tot je lichaam een rechte lijn vormt van je knieën tot je schouders. Houd deze positie een paar seconden vast en laat dan je bekken langzaam zakken. Herhaal deze oefening 10 keer.

2. Zijwaartse beenlift

De zijwaartse beenlift is een goede oefening om de buitenste bekkenbodemspieren te versterken. Ga op je zij liggen en leg je onderste arm onder je hoofd. Span je bekkenbodemspieren aan en til je bovenste been op tot op heuphoogte. Houd deze positie een paar seconden vast en laat dan je been langzaam zakken. Herhaal deze oefening 10 keer en wissel dan van kant.

3. Vierpuntsknielift

De vierpuntsknielift is een uitdagende oefening die de diepe bekkenbodemspieren versterkt. Ga op handen en knieën zitten en span je bekkenbodemspieren aan. Strek dan je rechterbeen achter je uit terwijl je je bekken recht houdt. Houd deze positie een paar seconden vast en breng dan je knie terug naar de grond. Herhaal deze oefening 10 keer en wissel dan van kant.

4. Diepe squats

Diepe squats zijn een goede oefening om de bekkenbodemspieren te versterken en te rekken. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar en zak dan langzaam door je knieën tot je in een diepe squat zit. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen en houd je bekkenbodem gespannen. Houd deze positie een paar seconden vast en sta dan weer op. Herhaal deze oefening 10 keer.

5. Lunges

Lunges zijn een goede oefening om de bekkenbodemspieren te versterken en te rekken. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar en stap dan met je linkerbeen naar voren. Buig je linkerknie tot een hoek van 90 graden en laat je rechterknie bijna de grond raken. Houd je bekkenbodem gespannen en duw jezelf dan weer omhoog. Herhaal deze oefening 10 keer en wissel dan van kant.

  • Keukenstoel oefening De keukenstoel oefening is een variatie op de klassieke bekkenbodemoefening. Deze oefening is perfect voor gevorderden, omdat het een meer uitdagende houding vereist. Ga op een keukenstoel zitten en zet je voeten op heupbreedte uit elkaar. Plaats je handen onder je billen en til je bekkenbodem op terwijl je je adem inhoudt. Houd deze positie vijf seconden vast en ontspan dan langzaam. Herhaal deze oefening 10 keer.

  • Squat oefening Squats zijn niet alleen goed voor je beenspieren, maar ook voor je bekkenbodem. Om de squat oefening te doen, sta je rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Buig je knieën en laat je heupen zakken alsof je op een denkbeeldige stoel gaat zitten. Zorg ervoor dat je rug recht blijft en je knieën niet voorbij je tenen gaan. Terwijl je terug omhoog komt, til je je bekkenbodem op. Herhaal deze oefening 10 keer.

  • Side-lying oefening Deze oefening versterkt niet alleen je bekkenbodem, maar ook je heupen en billen. Ga op je zij liggen met je benen gestrekt. Buig je onderste knie en plaats je voet achter je bovenste knie. Houd je bekkenbodem vast en til langzaam je bovenste been op, terwijl je tegelijkertijd je bekkenbodem blijft aanspannen. Houd deze positie vijf seconden vast en laat je been dan langzaam zakken. Herhaal deze oefening 10 keer aan elke kant.

Vtight crème Naast bekkenbodemoefeningen, kan Vtight crème een nuttige aanvulling zijn op je routine voor een gezonde bekkenbodem. Vtight crème is een natuurlijk product dat is ontworpen om de vaginale elasticiteit te verbeteren en de intieme zone te verstevigen. Het bevat natuurlijke ingrediënten zoals Manjakani-extract en de Japanse duizendknoop die bekend staan om hun versterkende en samentrekkende eigenschappen. Het gebruik van Vtight crème kan helpen bij het verminderen van vaginale droogheid, het verbeteren van de vaginale elasticiteit en het verhogen van het seksuele genot. Raadpleeg altijd eerst je arts voordat je een nieuw product toevoegt aan je intieme verzorgingsroutine.

Reactie plaatsen