Vagina vernauwing operationeel en andere methodes
07 maart 2020 

Vagina vernauwing operationeel en andere methodes

Mariëlle heeft 4 maanden geleden een vagina vernauwing laten uitvoeren. De reden was een minder strakke vagina. Ze is 29 jaar en heeft drie kinderen gebaard waaronder een tweeling. Ze was niet heel erg uitgescheurd maar toch was er iets veranderd aan haar vagina. Ze vond dat deze een stuk minder strak was geworden. Eerst gaf ze het de tijd om te herstellen zoals dat ook hoort. Je lichaam heeft soms wel een jaar nodig om weer helemaal de oude te worden. Dat geldt zowel qua herstel van wondjes alsook voor het vetpercentage en eventuele cellulite.

Ben jij net bevallen of extreem veel afgevallen in korte tijd? Overweeg dan niet meteen een vagina vernauwing behandeling. Geef je lichaam de tijd om zich aan te passen aan de huidige situatie. Je lichaam hersteld dan vanzelf. Ja, je lichaam kan uit zichzelf de balans weer terugvinden. Je kunt je lichaam helpen door bijvoorbeeld te gaan sporten en gezonder te gaan eten. Dat versnelt het proces en zoals iedereen weet is dat gewoon goed voor je.

  • Ga sporten (kleine beetjes helpen). Neem bijvoorbeeld vanaf nu altijd de trap. Loop eens een stukje om, pak eens de fiets naar het werk.
  • Ga gezonder eten: iets vaker kiezen voor meer groente en fruit in plaats van koekjes en snoep. Het klinkt zo onschuldig om even één koekje mee te pakken. Maar wanneer je in plaats hiervan een stukje fruit neemt. Dan krijg je vitamines binnen. En jouw lichaam heeft vitamines nodig om sterk te blijven waardoor herstel versnelt.
  • Doe elke dag een aantal bekkenbodemspieroefeningen. Dit kun je gewoon thuis op de bank doen. Jazeker, je hoeft daar niet per se voor naar de sportschool. Maak het jezelf makkelijk. Maak je het voor jezelf te moeilijk, of geef je jezelf teveel taken. Dan gaat het niet lukken.  Wees lief voor jezelf en verander kleine aspecten.

Maak het makkelijk voor jezelf

Wanneer je resultaat wilt boeken dan moet je concessies maken. Dat is nou eenmaal zo, het gaat niet vanzelf. In je werk krijg je ook geen waardering wanneer je niks onderneemt of wanneer je je best niet doet. Je krijgt pas waardering wanneer je net een beetje extra doet en geeft. Dat werkt ook zo voor je lichaam. You have to put in the work to get results. Dit is vast en zeker een kreet die je vaker hoort. Je moet er werk in stoppen om resultaat te kunnen zien. Maar hoe dat je dat?

Pas kleine dingen aan in je dagelijks leven. Schrijf voor jezelf eens op wat je dagelijks eet en constateer wanneer je toegeeft aan een minder gezonde optie. Of wanneer je ervoor kiest om te netflixen in plaats van oefeningen te doen. Wanneer je ermee geconfronteerd wordt ga je waarschijnlijk actie ondernemen. De volgende keer wanneer je op de bank zit komt de gedachte vast naar boven en onderneem je alsnog actie. Je hoeft dus echt niet je hele leven om te gooien, kleine aanpassingen maken het verschil.

Top twee redenen voor een labiacorrectie

1) Minder strakke vagina (door bevalling, extreem veel afvallen, ouder worden)
2) Afwijking aan de vagina (te lange schaamlippen of misvorming)

Vagina strakker maken

Naast oefeningen en gezonder eten zijn er ook andere manieren om de vagina strakker te maken. Dit zijn hulpmiddelen die het proces versnellen. Er zijn twee manieren om een strakkere vagina te krijgen zonder operatie, namelijk:

  • Vagina crème: een crème of gel die de vaker strakker maakt. Huh, kan dat? Jazeker. Een vagina tightening gel is daadwerkelijk instaat om de vagina strakker te maken. De formule is zo samengesteld dat het de spieren stimuleert. En dat zonder sporten. Doordat de spieren gestimuleerd worden trekken deze samen. Dat is precies wat je wilt. Door het samentrekken van de spieren wordt de vagina strakker. Dat merk je al binnen een aantal dagen. Je merkt namelijk dat je meer controle hebt over je spieren. Aanspannen en dan weer ontspannen gaat een stuk gemakkelijker. En ja dit ga je ook tijdens de seks merken. Je merkt dat het mogelijk veel lekkerder voor je is geworden. Dat zul jij merken maar je partner zal dat absoluut ook voelen.
  • Sporten werkt ook vagina verstrakkend. Dat hebben we hierboven uitgebreid besproken. Sporten en gezond eten draagt bij aan een betere doorbloeding, aan spierstimulatie en aan een gezond lichaam. Je kunt sporten en gezond eten ook heel goed combineren met een vagina tightening gel.

Ervaring van een vagina vernauwing

Wanneer je niet aan de slag wilt gaan met bovenstaande, of wanneer je dat geprobeerd hebt maar niet het gewenste resultaat behaald hebt. Dan kun je een vagina vernauwing behandeling overwegen. Dit wordt ook wel perineoplastiek genoemd.

Vaginale verslapping en een te wijde vagina komen veel voor. Bijvoorbeeld door meerdere bevallingen, overgewicht, constipatie, veroudering of simpelweg spierkrachtverlies. De spieren zijn verslapt en je hebt er geen controle meer over.

Als de vagina wijd is geworden betekent dit dat de spieren in de vagina slap geworden zijn. Je hebt een minder seksleven en dit heeft weer invloed op je psych. Een vagina vernauwing kan dan de oplossing zijn.

Hoe werkt een vaginavernauwing?

Voordat de vaginavernauwing kan worden uitgevoerd kom je eerst op consult. Je maakt een afspraak bij een cosmetisch gynaecologe. In dit gesprek geef je aan waar je last van hebt en hoe dat zo gekomen is. De gynaecologe vertelt jou vervolgens wat je van de behandeling kunt verwachten en hoe deze er uit komt te zien.

Wat zijn de voordelen van vaginavernauwing?

  • Een strakkere vagina, en daardoor meer wrijving tijdens het vrijen
  • Afkomen van stress en depressieve klachten

Wat kan ik verwachten na een vaginavernauwing?

Direct na de ingreep verblijf je nog een aantal uren in de kliniek. Je gaat pas naar huis zodra jij je goed genoeg voelt. Twee weken na de behandeling kom je terug voor de eerste controleafspraak. Het gevoel tijdens het vrijen zal verbeteren en je krijgt je zelfvertrouwen terug. Je seksleven wordt ineens weer een heel stuk beter.

Je lichaam heeft wel tijd nodig om te herstellen. Forceer dus niet en geef je lichaam ook de kans om dit te doen. Doorgaans merk je dat je na een maand ongeveer voldoende hersteld bent. De ontwikkelingen van de behandeling zullen nog tot 6 maanden doorgaan. Elke maand zul je dan ook verschil merken en zal je vagina ook strakker aanvoelen.

Video vagina correctie

Als je het aan durft dan kun je onderstaande video bekijken. In deze video zie je hoe de behandeling eruit ziet. Je ziet daadwerkelijk dat er gesneden wordt. Dus mocht je hier niet tegen kunnen, sla de video dan over. Voor de anderen die dit wel interessant vinden. Vooral even kijken. Dan weet je waar je aan toe bent en wat er precies weggehaald wordt. Ook zie je precies hoe de verdoving toegepast wordt.

Reactie plaatsen