Stappenplan voor een strakkere vagina
08 maart 2016 

Stappenplan voor een strakkere vagina

Het kan zijn dat wanneer je ouder wordt je vaginaspieren slapper worden. Dat kun je heel goed voorkomen door wekelijks bepaalde oefeningen te doen. Ook kan je vagina stretch verliezen door een bevalling of vaginale operatie. In zo’n geval is het belangrijk dat je zorgt voor een goed herstel, maar dat je daarna ook gaat werken aan sterke spieren.

Strakkere vagina stappenplan

Aan de hand van onderstaande samengestelde stappen zul je snel verschil merken. Een strakkere vagina is namelijk niet iets wat veel werk kost om te realiseren. Wel is het belangrijk dat je de stappen grondig en frequent uitvoert. Wanneer je dat volhoudt dan merk je al verschil binnen 14 dagen.

Oefeningen en training

De belangrijkste stap voor een strakke vagina is training. En dan ook nog eens hele specifieke training. We gaan namelijk je bekkenbodemspieren sterker maken. Dat kun je heel eenvoudig doen door een aantal gemakkelijk uitvoerbare oefeningen.

Oefening 1:

Probeer je vagina aan te spannen. Dat is het beste te vergelijken met wanneer je je plas ophoudt. Het voelt alsnog je vagina naar binnen trekt, is dat bij jou ook zo? Dan voer je de oefening goed uit. Hou dat vervolgens iedere keer ten minste 10 tot 15 seconden vast, en laat dan rustig los. Herhaal de oefening 10x of zo vaak als je kan. Herhaal deze oefening dagelijks. Na 7-10 dagen merk je dat je controle over deze spieren fantastisch in. Deze oefening is goed voor: sterkere bekkenbodemspieren, gaat bekkenbodem verzakking tegen,werkt goed tegen urine incontinentie en je vagina voelt strakker aan.

Oefening 2:

Ga op je rug liggen, met je voeten op de grond en je knieën opgetrokken. Leg je handen losjes langs je lichaam. Adem langzaam maar diep in tot je buik opbolt. Trek tijdens het uitademen je bekkenbodem op vanaf het stuitje, je tilt als het ware je billen iets op. Denk aan het dichtritsen van een strakke broek. Houd de bekkenbodem goed aangespannen gedurende de volgende drie ademhalingen. Herhaal deze oefening 10x.

Oefening 3:

Ga op uw rug liggen met de knieën gestrekt en enkels over elkaar heen geslagen. Span de bekkenbodem aan en neem een diepe ademhaling, druk de enkels tegen elkaar aan wanneer u uitademt, en span ondertussen de bekkenbodem aan. Ontspan en herhaal de oefening 10x.

Oefening 4:

vaginaspieren trainen, vagina balletjes

Vagina balletjes voor sterke vaginaspieren

Ook kun je je vagina makkelijk trainen aan de hand van zogenoemde ben-wa-ballen. De oefening met deze balletjes werkt als volgt: je stopt de balletjes in je vagina, door het gewicht ervan zouden ze normaal gesproken zo weer naar buiten floepen. De bedoeling is dan ook om de balletjes zolang mogelijk in je vagina te houden door je vaginaspieren aan te knijpen. Dergelijke balletjes koop je hier.

Oefening baart kunst

Wanneer je een strakkere vagina wilt dan is het belangrijk om bovenstaande oefeningen regelmatig uit te voeren. De eerste paar keren zullen het moeilijkst zijn, het maakt in het begin dan ook niet uit wanneer je de oefeningen niet vol kunt houden. Dat is heel normaal, naarmate je de oefeningen vaker doet, dan merk je dat je bekkenbodemspieren sterker worden, en de oefeningen steeds gemakkelijker uit te voeren zijn.

Wanneer je vagina weer in vorm is merk je dit ook zeker tussen de lakens. Je zult merken dat je bedpartner positief verrast zal reageren, en dat de beleving voor beide partners een stuk intenser zal worden.

Anna-Bed
Door

Anna-Bed

op 05 Jun 2018

beste v-tight. Door ddeze oefeningen zijn mijn lipjes lekker strak en sterk geworden. Helaas doet het wel pijn als ik seks heb.

joost brandt
Door

joost brandt

op 04 Dec 2018

kkr lekker kaulo strakke poes nu, alle muizen zijn van huis.

Rosaatje
Door

Rosaatje

op 08 Nov 2022

Fijne oefeningen en makkelijk dagelijks te doen, zou persoonlijk wel wat meer afwisseling in oefeningen willen.

poesje123
Door

poesje123

op 24 Nov 2022

me vrouwtje doet deze oefeningen, haar poeni levert nu eindelijk goeie chap en deftig werk!

Reactie plaatsen