Natuurlijke middelen blaasontsteking voorkomen
15 september 2023 

Natuurlijke middelen blaasontsteking voorkomen

Een blaasontsteking kan erg vervelend zijn en is helaas een veelvoorkomend probleem bij vrouwen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om blaasontsteking op een natuurlijke manier te voorkomen. In deze blogpost delen we waardevolle tips en trucs om je intieme gezondheid te verbeteren en blaasontsteking te voorkomen.

  1. Drink voldoende water Voldoende water drinken is cruciaal voor een gezonde blaas en intieme zone. Door genoeg water te drinken, spoel je bacteriën uit je blaas en verminder je de kans op infecties. Probeer dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter water te drinken.

  2. Cranberrysap Cranberrysap staat bekend om zijn positieve effecten op de urinewegen. Het drinken van cranberrysap kan helpen bij het voorkomen van blaasontsteking doordat het de groei van bacteriën remt. Let wel op dat je pure cranberrysap drinkt zonder toegevoegde suikers.

  3. Probiotica Probiotica kunnen helpen bij het in balans houden van de bacteriën in je intieme zone. Een gezonde balans van bacteriën is belangrijk om infecties te voorkomen. Eet daarom regelmatig voedingsmiddelen met natuurlijke probiotica zoals yoghurt, kefir, kimchi en zuurkool.

  4. Vermijd strakke kleding Strakke kleding kan leiden tot wrijving en irritatie in de intieme zone. Dit kan weer leiden tot ontstekingen en infecties. Probeer daarom losse en ademende kleding te dragen, vooral bij warm weer.

  5. Gebruik geen agressieve producten Agressieve producten zoals zeep en douchegel kunnen de pH-balans in je intieme zone verstoren en de kans op infecties vergroten. Gebruik daarom milde en natuurlijke producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de intieme zone. Een voorbeeld hiervan is Vtight, een natuurlijke crème die de intieme zone gezond en strak houdt.

  6. Urineren na seks Na seks is het belangrijk om te plassen. Dit helpt om bacteriën uit de urethra te spoelen en verkleint de kans op infecties.

  7. Houd je intieme zone schoon Een goede hygiëne is essentieel voor een gezonde intieme zone. Zorg ervoor dat je dagelijks je intieme zone wast met lauw water en gebruik hierbij geen agressieve zeep of douchegel.

  8. Vermijd langdurig zitten Langdurig zitten kan leiden tot druk op de bekkenbodem en dit kan weer leiden tot incontinentie en andere problemen. Probeer daarom regelmatig op te staan en te bewegen, vooral als je een zittend beroep hebt.

Met deze tips en trucs kun je op een natuurlijke manier blaasontsteking voorkomen en je intieme zone gezond houden. Probeer deze tips in je dagelijkse routine op te nemen en voel je op je best!

Reactie plaatsen