Help! een te wijde vagina na de bevalling | Tips en advies
23 juni 2018 

Help! een te wijde vagina na de bevalling | Tips en advies

Er is niets mooier dan het krijgen van een kind. De hele zwangerschap heb je er op gewacht jouw kleine mooie wonder. Maar de bevalling en een te wijde vagina, daar heb je waarschijnlijk niet zo op zitten wachten. Het is ook niet zo vreemd want een bevalling is erg zwaar. Het doet veel met je lichaam. Hormonen, verwijding, een kind dat er door heen gaat, weeën en het persen. Het doet veel met je lichaam. Je lichaam veranderd en het is na de bevalling vaak niet meer hetzelfde. Je vagina is volledig opgerekt. Vaak wordt je vagina niet meer wat zij was voor de bevalling. De eerste weken zit je op een roze wolk en dan kan het je vaak niet zoveel schelen. Maar daarna zal je jezelf er wellicht een kunnen storen. Daarom hier wat tips en advies bij een te wijde vagina na de bevalling.

Gezond eten

Allereerst is het belangrijk om na de bevalling gezond te eten. Het is sowieso belangrijk maar je hebt veel ingeleverd voor je kindje. Gezond eten is belangrijk om weer op krachten te komen. Eet veel groente en fruit, niet te veel suiker en zout en drink veel water. Dit helpt je lichaam weer op krachten te komen. Zo ben je extra fit om weer te kunnen gaan werken aan je lichaam.

Rust, reinheid en regelmaat

Deze regel geldt voor je kindje maar ook voor jou. Veel rust en regelmaat is belangrijk na een bevalling. Indien je goed tot rust komt hersteld je lichaam en dus je vagina sneller.

Bekkenbodemspieren trainen

Je zal het vast al wel vaker hebben gehoord. Het trainen van je bekkenbodemspieren is na een bevalling erg belangrijk. Je spieren zijn uitgerekt en het helpt bij de versteviging van je vagina. Het is erg simpel om die te trainen. Je kan dit doen door diverse oefeningen voor je bekkenbodemspieren. Deze kan je in andere artikelen op deze website vinden of online. Ook zou je naar een bekkenbodemfysiotherapeut kunnen gaan. Zij zijn hier in gespecialiseerd en kunnen erg helpen.

Vagina verstrakkende crème

Ben je al met bovenstaande tips gestart? Dan kan je daarnaast een vagina verstrakkende crème gaan gebruiken. Deze is verkrijgbaar onder de naam V-tight en erg makkelijk in gebruik. Deze crème trekt in je vagina en zorgt voor een natuurlijke vagina versmalling. Dit komt doordat het je schaamlippen naar binnen trekt. Het is een erg fijne manier om na de bevalling je vagina weer de oude te krijgen.

Zo zie je met een paar kleine aanpassingen en wat tips is je vagina na de bevalling zo in orde. V-tight is een fijn middel en in combinatie met alle andere tips heb je zo weer jouw oude vertrouwde vagina zo goed als terug.

Reactie plaatsen