Hangende schaamlippen: de problemen en oplossingen
10 oktober 2019 

Hangende schaamlippen: de problemen en oplossingen

Het kan perfect normaal zijn dat de binnenste schaamlippen wat uitsteken tegenover de buitenste. Dit is bij meer vrouwen dan je zou vermoeden het geval. Dit is vaak ook helemaal geen probleem. Wanneer je echter hangende schaamlippen hebt en je binnenste schaamlippen dus een heel stuk groter zijn dan je buitenste, kan dit wel voor problemen zorgen. Zowel psychische problemen als mentale problemen kunnen het gevolg zijn van hangende schaamlippen.

schaamlipcorrectie bij hangen schaamlippen

Schaamlipcorrectie bij hangende schaamlippen

Wat is de functie van de schaamlippen?

De binnenste schaamlippen hebben echt wel hun nut. Het zijn twee dunne en wat vochtige huidplooien die aan weerskanten van de vagina zitten. Zij zorgen er voor dat de vagina wordt afgesloten en er zo dus geen infecties in de vagina kunnen komen. Tijdens de pubertijd zorgen de buitenste schaamlippen ervoor dat de binnenste worden binnen gesloten. Na de puberteit aan de binnenste schaamlippen gaan groeien en worden ze bij sommige vrouwen dus langer dan de buitenste. Meer vrouwen hebben langere binnenste schaamlippen dan buitenste.

Wat zijn de problemen bij hangende schaamlippen?

Tal van problemen kunnen optreden wanneer je te maken krijgt met hangende schaamlippen. Vooral fysiek geeft dit problemen. Wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan zitten of gaan fietsen, dan schuren de binnenste schaamlippen over de stoel of over het zadel van jouw fiets. Ook bij het vrijen kan dit voor problemen zorgen. De penis stoot als het ware de hangende schaamlippen naar binnen en dit kan erg pijnlijk zijn. Bij sommige vrouwen zijn de binnenste schaamlippen echter zo groot dat ze gewoon uit hun slipje uitkomen. Dit geeft natuurlijk niet alleen fysieke problemen, ook mentaal krijg je het hier moeilijk mee. Vaak ontstaat er een gevoel van schaamte en onzekerheid waardoor vrouwen zich soms sociaal gaan isoleren.

hangende schaamlippen verkleinen

Wat te doen bij dit probleem?

Voor vele vrouwen is het een opluchting wanneer zij een schaamlipcorrectie kunnen laten uitvoeren. Dit is een ingreep waarbij het overtollig weefsel in de schaamlippen wordt weg genomen en het teveel aan schaamlippen wordt weg gesneden. Het kan grote oplossing zijn, zo’n schaamlipcorrectie, maar ze komt natuurlijk niet zonder risico’s. Het kan altijd zijn dat er na zo’n ingreep een ontsteking ontstaat of dat de hechtingen weer open gaan. Voor deze risico’s hoef je het natuurlijk niet te laten want vaak loopt zo’n schaamlipcorrectie gewoon heel goed en zijn er achteraf absoluut geen problemen. Door veel vrouwen wordt deze ingreep als effectief beschouwd en als goede oplossing voor het probleem.

Reactie plaatsen